grillad_vildsvinsfile

Grillad vildsvinsfilé

Print Friendly

grillad_vildsvinsfile

Grillad vildsvinsfilé
 
Grillad vildsvinsfilé med marinad gjord på kaffe, chili och lönnsirap. Serveras med fräsch sommarsallad.
Ingredienser
  • Marinad
  • med kaffe, chili och lönnsirap
  • 4 PERSONER
  • 1 dl lönnsirap
  • 1 dl olja
  • ½ chilifrukt, finhackad
  • 2 dl starkt kaffe
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • Salt och peppar
  • Sommarsallad
  • med citron och timjan
  • 4 PERSONER
  • 1 huvud sommarkål eller liknande
  • 5 morötter
  • 1 citron, skal och saft
  • 3 kvistar timjan, repade
  • Salt och peppar
  • Vitvinsvinäger
Tillagning
  1. Marinad:
  2. Blanda samman alla ingredienser i en bunke.
  3. Marinera i plastpåse eller pensla köttet med
  4. kryddblandningen när det är färdiggrillat.
  5. Sommarsallad:
  6. Strimla kålen fint och lägg ner den i en bunke,
  7. slå på citronsaften och salta och peppra lätt, vänd
  8. även ner timjanbladen. Låt marinera i 30 minuter.
  9. Skala morötterna och hyvla dom tunt med en
  10. potatisskalare. Vänd ner morötterna alldeles innan
  11. servering och smaka av.

Posted in Vildsvinsrecept.