viltstek

Viltstek

Print Friendly


Viltstek
 
Ingredienser
  • Ingredienser:
  • ren-, älg- eller hjortstek ca 1 kg
  • Enbär krossade 10 Set.
  • Salt och peppar
  • Kantareller 1 burk
  • Sås: smör 1 ½
  • Vetemjöl 2 ½ msk
  • Sky och svampspad 4 dl
  • Grädde
  • Mesost, riven 2 msk
  • Kinesisk soja ½ msk
  • Buljongtärning ½ Set.
Tillagning
  1. Tillagning: Krydda Steken med enbär, salt och peppar.Stick därefter in en köttermometer i den tjockaste delen av steken och stek den i 165 grader. Vid 67 grader är steken genomstekt. OBS! Överstek inte renkött då blir det torrt. Tag ut steken och håll den varm i folie.Vispa ur pannan med buljong eller tärningsbuljong. Blanda smöret med mjölet. Lägg ner det i skyn och vispa kraftigt. Tillsätt soja och mesost och smaka av med salt och peppar. Späd sedan med grädden. Skär upp steken och servera.

Posted in Älgrecept, Hjortrecept, Rådjur/Renrecept.