kyckling_pumpacreme

Kycklingspett med pumpacreme

Print Friendly


Kycklingspett med pumpacreme och krisp
 
Ingredienser
  • - 4 personer –
  • 600g kycklinglårfilé med skinn
  • 300g savoy- eller spetskål
  • 2 st majskolvar, råa
  • 1 dl cashewnötter, grovhackade
  • 8 st ätpinnar
  • 1 kg pumpa
  • 100g crème fraiche
  • 50g smör
Tillagning
  1. Gör så här:
  2. Salta och peppra kycklingen, trä upp den på spetten. Skala, kärna ur och skär pumpan i kuber. Koka den helt mjuk i vatten och låt rinna av. Torka bitarna i en tjockbottnad kastrull, tillsätt crème fraiche och smör. Lägg över i mixer och kör till en helt slät crème. Skär bort den tjocka nerven i kålbladen och strimla dem. Skär av majskornen från de råa kolvarna. Rosta kålen och majsen i en het stekpanna med lite olja. Tillsätt nötterna på slutet, smaka av med salt och peppar. Grilla kycklingen och servera den med pumpacrème och krisp.

Posted in Kycklingrecept.