ankburgare

Åkes Ankburgare

Print Friendly

ankburgare

Åkes Ankburgare
 
Ingredienser
  • - 4 personer -
  • 500g ankfärs från ÅkeP
  • 1 dl mjölk 3%
  • 1,5 msk mannagryn
  • 1 ägg
  • 8 skivor gott bröd
  • 2 små rödlökar
  • balsamicovinäger och honung
  • 1 dl parmesanost, tunna skivor
  • svartpeppar och flingsalt
  • BBQ-sås, gärna Sweet Baby Ray’s
Tillagning
  1. Koka upp mjölken, rör i mannagrynen och ställ det åt sidan för att kallna. Blanda ankfärsen med mannagrynen, ägget samt salt och peppar. Forma 4 fina burgare och låt de vila en stund innan stekning. Skiva rödlöken och lägg den i en liten kastrull tillsammans med 1 msk balsamico och 1,5 msk honung. Låt det koka upp och sjuda tills vätskan kokt bort. Rosta eller grilla bröden. Stek burgarna tills de fått fin färg och är genomstekta. Montera fina hamburgare av bröd, anka, sås, lök och ost.
  2. Tips – smaksätt färsen med river apelsinskal och finhackad rosmarin.

Posted in Ankrecept.