lammbringa

Åkes Lammroulade

Print Friendly

lammbringa

 

 

 

 

 

 

Åkes Lammroulade
 
Ingredienser
  • - 4 personer -
  • 1 bit lammbringa från ÅkeP
  • 1 hel vitlök
  • 2 liter kycklingfond, hemlagad eller från koncentrat
  • 2 st gula lökar
  • persilja, morot, palsternacka, svartpeppar, flingsalt
  • BBQ-sås, gärna Sweet Baby Ray’s
Tillagning
  1. Dela bringan på mitten, tvätta den i kallt vatten. Lägg köttet i en tajt kastrull, slå på kallt vatten och låt det koka upp. När det kokar livligt så slå av spadet, tvätta av kött och diska ur kastrullen. Lägg tillbaka köttet, slå på fonden och tillsätt vitlök, lök, morot, palsternacka och persiljekvistar. Låt köttet sjuda sakta i ca 2 timmar (tills det är mört men inte sönderkokt). Låt köttet svalna i lagen. Ta upp köttet ur lagen, torka av ytan, pensla på BBQ-sås och krydda med svartpeppar och flingsalt. Stek i ugn, 15-20 minuter i 200 grader. Dela köttet i fina racks och njut med sallad, sås och krispiga grönsaker.

Posted in Lammrecept.