IMG_7273

Åkes Pizza

Print Friendly

IMG_7273

Åkes Pizza
 
Ingredienser
  • För Ca 4 personer
  • Ca 400-500 gram pizzadeg
  • Ca 250gr Åke P rökt kalkonlårfile
  • Ca 200gr kronärtskocka
  • 1st palsternacka
  • 2 tsk oregano
  • 1 st gul lök
  • 100gr ruccola
  • 1 burk italienska passerade tomater
  • 200gr riven prästost
Tillagning
  1. Kavla ut pizzadegen på en skärbräda, viktigt att tänka på att lyfta över degen på ett galler. Bred ut tomatsåsen jämnt över degen. Strö försiktigt över osten över hela degen. Skiva löken i skivor, lägg därefter ut skivorna på degen. Använd en osthyvel eller potatisskalare för att kunna hyvla palsternackan i tunna skivor, applicera därefter de tunna skivorna över degen. Även kronärtskockan delas i klyftor och läggs på degen. Skiva kalkonlårfilén i tunna skivor och lägg skivorna jämnt över hela degen. Sätt in pizzan i ugnen som ska vara inställd på varmluft och på Ca 250 grader, glöm inte att titta efter pizzan. När degen är frasig på undersidan och har en fin gyllenbrun färg på ovansidan är pizzan färdig. När pizzan är uttagen ur ugnen strö då över oreganon över hela pizzan. Dela och ät, smaklig måltid!

 

Posted in Kalkonrecept.