pulled_pork

Åkes Pulled Turkey

Print Friendly

pulled_pork

 

 

 

 

Åkes Pulled Turkey
 
Ingredienser
  • Ca. 6 personer
  • Ca 1 kg Kalkonstek
  • 2 st gula lökar
  • 1 flaska Sweet Baby Ray’s Original BBQ Sauce
  • flingsalt och svartpeppar
  • Till servering:
  • Salladsgrönsaker
  • Tomatsalsa
  • Sweet Baby Ray’s BBQ Sauce
  • Philadelphiaost
  • Bröd, t ex pita, hamburgerbröd eller minibaguetter
Tillagning
  1. Skala och skär löken i klyftor. Krydda köttet med flingsalt och svartpeppar. Lägg det i en lergryta eller i en gryta med lock som tål ugnsvärme. Lägg på löken och ringla över en flaska BBQ-sås. Ställ in grytan i ugnen i ca. 8 timmar, 110° tills köttet är riktigt mört. Tag upp köttet, dra isär det med gafflar och blanda det med lite av stekskyn. Servera köttet tillsammans med grönsaker och såser i bröd.

 

Posted in Kalkonrecept.