algryggbiff

Älgryggbiff med palsternacksraggmunk

Print Friendly
Älgbiff med palsternacksraggmunk, sky & rostad broccoli
 
Vintips: 90630, 3994, 3925, 2305
Ingredienser
  • 4 personer
  • ca. 800g älgryggbiff
  • 4 biffar
  • 900g skalad potatis
  • 300g skalad palsternacka
  • 1 stort ägg
  • 1 msk mjöl smör och olja till stekning salt och peppar skysås broccoli
Tillagning
  1. Riv potatis och palsternacka grovt, låt det rinna av i en sil. Vispa samman ägg och mjöl, vänd sedan i de rivna rotfrukterna. Smaksätt med salt och vitpeppar. Hetta upp ett gjutjärn med en klick smör och lite olja, klicka i raggmunkssmeten. Stek tills de är knapriga och gyllenbruna. Lägg broccolin på ett fat, ringla på lite olja och smaksätt med fl ingsalt. Rosta broccolin i het ugn tills de är mjuka och har fått fi n färg. Krydda biffarna med salt och svartpeppar, stek eller grilla biffarna till önskad stekningsgrad. Servera de grillade biffarna tillsammans med raggmunk, sky och broccoli.
Posted in Älgrecept, Nyårsrecept.