algentrecote

Älgentrecote med svamp och päron

Print Friendly

algentrecote

Älgentrecote med svamp och päron
 
4 personer
Ingredienser
  • 700-800g Älg eller Älgkalv Entrecote från ÅkeP
  • 300g svamp, t ex shiitake och kastanjechampinjoner
  • 2 små päron
  • smör, flingsalt och svartpeppar
  • 4 dl viltfond, hemkokt eller från koncentrat
  • 800g fast potatis, skalade och tunt skivade
  • 6 msk brynt smör
Tillagning
  1. Smörj 4 låga portionsformar och lägg ett täcke potatis i botten, pensla med brynt smör och fortsätt varva potatis och smör. Glöm inte att strö på lite flingsalt mellan lagren. Sätt in i ugnen i 225 grader i 20-30 minuter och låt potatisen bakas tills de är mjuka.
  2. Ansa och dela svampen, tag bort kärnhusen i päronen och skär dem i fina bitar. Stek svamp och päron på hög värme i lite smör, smaksätt med flingsalt och svartpeppar.
  3. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet runt om, efterstek i ugn, 150 grader i ca 20-30 minuter (till önskad stekningsgrad). Koka ur stekpannan med fonden. Skiva köttet och servera denna tillsammans med potatis, svamp, päron och lite sky.

Posted in Älgrecept.