kniv_gaffel

Älgspett med kokos

Print Friendly


Älgspett med kokos
 
Ingredienser
  • Ingredienser:
  • 4 port.
  • Ca 600 g älgstek, putsad och skuren i 2 cm tärningar
  • 8-10 träspett, blötlagda i vatten i 10 minuter
  • Till marinaden:
  • 1 lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 4 msk go-tan ketjap manis
  • 2 msk pressad citron
  • 1 msk go tan sambal oelek
  • ¾ riven kokos
  • 2 msk matolja
Tillagning
  1. Tillagning:
  2. Blanda samman alla ingredienser till marinaden i en stor bunke. Lägg ner köttet i bunken och låt sedan marinera i kylen minst 2 timmar. Sätt ugnen på gill, 250 grader. Trä upp köttet på spetten. Glöm inte att salta och peppra. Grilla spetten i ugnen ca 3 minuter på varje sida.
  3. Serveras med nykokt ris eller nudlar och go-tan sweet chilisås mango och ananas.

Posted in Älgrecept.