algstek

Älgstek med senap & salvia

Print Friendly


Älgstek med senap & salvia
 
Ingredienser
  • - 4 personer –
  • 600g älgstek
  • 600g pumpa, t.ex. muscat
  • 2 msk rapsolja
  • 4 msk smör
  • 2 msk färska salviablad
  • 2 msk grovkornig senap,
  • fransk
  • 1 msk vit mild vinäger,
  • t.ex. sherryvinäger
  • 1 msk socker
  • 2 tsk riven pepparrot
  • 2 dl crème fraiche
  • citron
Tillagning
  1. Tillagning:
  2. Dela pumpan i fina bitar, skala om det behövs. Ringla på olja, krydda med salt och peppar, stek den sedan i het ugn, ca. 10 minuter på 225°. Den skall kännas mjuk men inte mosig. Bryn steken hastigt och stek den färdig i ugn, 125° till en innertemp på 60-62°. Låt steken vila inslagen i alufolie ca. 15 minuter innan den trancheras. Blanda crème fraiche och pepparrot, smaka av med salt, vitpeppar, citron och en nypa socker. Hetta upp en vid kastrull och lägg i smör, salvia, senap, vinäger och socker. När det börjar koka så vänd i pumpan och se till att den blir jämt glaserad. Servera steken med pumpa och pepparrotskräm.

Posted in Älgrecept.