kniv_gaffel

Ank & Kycklingkorv

Print Friendly


Ank & Kycklingkorv
 
Ingredienser
  • - ca 2 – 3 portioner -
  • 150g kycklingbröst
  • 50g ankkött
  • 1 äggvita
  • 2 dl vispgrödde
  • 2 msk mixat färskt bröd, mie de pain
  • 2 msk hackade pistagenötter
  • 100g confiterad anka eller stekt, tärnad
Tillagning
  1. Gör så här:
  2. Kör ank- och kycklingkött tillsammans med 1 tsk salt i mixer, ca 30 sekunder, tillsätt äggvita och mixa ytterligare 15 sekunder. Lägg färsen i en bunke och rör i grädden, brödet, nötterna och det tärnade köttet, smaka av med salt & peppar. Gör korvar i fjälster eller plastfilm och ånga dem i ca 5minuter, låt dem kallna. Skär dem i cm tjocka skivor och stek dem i ankfett.

Posted in Kycklingrecept.