Anka med svampcappuccino och glacerade rotfrukter
Ingredienser
- - 4 personer –
- 2 st ankbröst, stora
- 3 dl grädde
- 1 l kycklingfond
- 400g svamp
- 2 dl hackad schalottenlök
- mild olivolja
- 2 dl minimjölk
- 800g blandade rotfrukter i
- stavar
- 0,5 dl mango chutney
- 2 msk pressad citron
Tillagning
- Gör så här:
- Svetta svamp och lök i lite olja utan att det får färg. Späd med
- grädde och buljong, låt det sedan koka i ca 30 minuter. Mixa i
- blender eller med stavmixer tills soppan blivit slät och sila
- genom finmaskig sil. Smaka av med salt, peppar och lite citron.
- Slå upp soppan i varma koppar, spara 1 dl som körs med
- stavmixer tillsammans med kall minimjölk till ett trevligt skum
- att toppa kopparna med (smaksätt gärna med tryffelolja).
- Mixa samman chutney och citron tillsammans med
- lite olja samt salt och svartpeppar. Glasera rotfrukterna
- och rosta dem i het ugn. Skinnsidan på ankbrösten
- snittas, saltas och peppras. Bryn sedan hastigt och
- efterstek på galler i ugn 100°C, till en innertemp
- på 58°C. Låt dem därefter vila i ca 20 minuter.
- Vid servering stek brösten en kort stund på
- skinnsidan tills de blivit krispiga. Skiva upp
- och arrangera tillsammans med Cappuccino
- och rotfrukter.