anka_svampcappu

Anka med svampcappuccino och glacerade rotfrukter

Print Friendly


Anka med svampcappuccino och glacerade rotfrukter
 
Ingredienser
  • - 4 personer –
  • 2 st ankbröst, stora
  • 3 dl grädde
  • 1 l kycklingfond
  • 400g svamp
  • 2 dl hackad schalottenlök
  • mild olivolja
  • 2 dl minimjölk
  • 800g blandade rotfrukter i
  • stavar
  • 0,5 dl mango chutney
  • 2 msk pressad citron
Tillagning
  1. Gör så här:
  2. Svetta svamp och lök i lite olja utan att det får färg. Späd med
  3. grädde och buljong, låt det sedan koka i ca 30 minuter. Mixa i
  4. blender eller med stavmixer tills soppan blivit slät och sila
  5. genom finmaskig sil. Smaka av med salt, peppar och lite citron.
  6. Slå upp soppan i varma koppar, spara 1 dl som körs med
  7. stavmixer tillsammans med kall minimjölk till ett trevligt skum
  8. att toppa kopparna med (smaksätt gärna med tryffelolja).
  9. Mixa samman chutney och citron tillsammans med
  10. lite olja samt salt och svartpeppar. Glasera rotfrukterna
  11. och rosta dem i het ugn. Skinnsidan på ankbrösten
  12. snittas, saltas och peppras. Bryn sedan hastigt och
  13. efterstek på galler i ugn 100°C, till en innertemp
  14. på 58°C. Låt dem därefter vila i ca 20 minuter.
  15. Vid servering stek brösten en kort stund på
  16. skinnsidan tills de blivit krispiga. Skiva upp
  17. och arrangera tillsammans med Cappuccino
  18. och rotfrukter.

Posted in Ankrecept.