kniv_gaffel

Ankbröst med apelsinsås

Print Friendly


Ankbröst med apelsinsås
 
Ingredienser
  • Ingredienser:
  • 2 port.
  • 350-400 g ankbröst
  • Sås:
  • Hönsbuljong
  • ½ lök
  • China soja
  • Tabasco
  • Brun farin
  • Apelsinjuice
  • Maizenamjöl
Tillagning
  1. Tillagning: Ruta svålen på ankbröstet. Bryn det sedan med salt och vitpeppar. Baka det i ugnen ca 15 min. på 175-200 grader.
  2. Sås: koka upp buljongen ca 3-4 dl, lägg i löken, lite soja och tabasco. Blanda sedan ner brun farin ca ½ matsked samt 2 dl juice. Sila av den efter 20 min och red den med maizenamjölet ca 2-3 matskedar. Man kan även riva i lite apelsinskal (koka inte upp såsen efteråt om du tar med apelsinskal).

Posted in Ankrecept.