anka_svamp

Ankbröst med mjukstekt svamp & potatiscappuccino

Print Friendly


Ankbröst med mjukstekt svamp & potatiscappuccino
 
Ingredienser
  • -- 4 personer –
  • 2 st ankbröst
  • 600g svamp, t.ex. skogschampinjoner och shiitake
  • 2 dl hackad schalottenlök
  • 75g smör
  • 2 msk hackade örter
  • 600g potatis, t.ex. ratte eller mandelpotatis
  • 2 dl hackad schalottenlök
  • 4 dl kycklingfond
  • 4 dl grädde
  • 2 msk mjölk
  • 2 klyftor vitlök, tunt skivad
Tillagning
  1. Tillagning:
  2. Lägg 50g smör i en kall stekpanna tillsammans med hackad lök och svamp. Höj värmen och låt det bryna tills det fått fi n färg och svampen fått fi n mjuk konsistens, smaka av med salt och peppar.Skala och tärna potatisen, lägg den tillsammans med lök, vitlök och 25g smör i en tjockbottnad kastrull. Låt fräsa sakta i 5 minuter och slå sedan på fond och grädde. Sjud utan lock i 15 minuter och mixa sedan soppan slät. Sila och smaksätt med salt och vitpeppar. Slå upp i varma koppar. Spara 1 dl soppa som mixas med mjölk till ett skum så slås på toppen av varje kopp.Skär ett snitt i skinnet på ankbrösten, krydda med salt och fi nmald svartpeppar. Bryn sedan runt om med skinnsidan först. Lägg köttet i en ugnssäker form och efterstek i ugn, 110° till en innertemperatur på 58°. Täck köttest med folie och låt vila i 10 minuter. Skär sedan ankan i tunna skivor och servera tillsammans med svamp och potatiscappuccino.

Posted in Ankrecept, Månadsrecept.