Ankbröst med svamp och lime
Ingredienser
- Ingredienser:
- 4 port.
- 2 st. ankbröst (ca 600-700g)
- 200 shitakesvamp
- 2 schalottenlök
- 4 bakpotatis
- Limevinägrett:
- 1 lime
- 1 tsk honung
- 2 tsk olivolja
- Salt,peppar
Tillagning
- Tillagning: Blanda saften från 1 lime med en kvarts strimlat limeskal och honung. Olivoljan skall utgöra ⅔ av den färdiga blandingen. Snitta fettsidan på ankbröstet och stek båda sidor på hög värme tills den får en gyllenbrun färg. Sätt in i ugn. Dela potatisarna längs med i centimetertjocka skivor och grilla dessa så länge att en sticka går igenom. Stek svampen lätt i skirat smör på hög värme. Strö finhackad rå schalottenlök över svamp och potatis. Salta och peppra. Serveras med limevinägrett.