kniv_gaffel

Ankbröst med svamp och lime

Print Friendly


Ankbröst med svamp och lime
 
Ingredienser
  • Ingredienser:
  • 4 port.
  • 2 st. ankbröst (ca 600-700g)
  • 200 shitakesvamp
  • 2 schalottenlök
  • 4 bakpotatis
  • Limevinägrett:
  • 1 lime
  • 1 tsk honung
  • 2 tsk olivolja
  • Salt,peppar
Tillagning
  1. Tillagning: Blanda saften från 1 lime med en kvarts strimlat limeskal och honung. Olivoljan skall utgöra ⅔ av den färdiga blandingen. Snitta fettsidan på ankbröstet och stek båda sidor på hög värme tills den får en gyllenbrun färg. Sätt in i ugn. Dela potatisarna längs med i centimetertjocka skivor och grilla dessa så länge att en sticka går igenom. Stek svampen lätt i skirat smör på hög värme. Strö finhackad rå schalottenlök över svamp och potatis. Salta och peppra. Serveras med limevinägrett.

Posted in Ankrecept.