kniv_gaffel

Anklår – Teriyaki

Print Friendly


Anklår - Teriyaki
 
Ingredienser
  • - 4 portioner -
  • 4 Åke-P anklår
  • 1 fl. Blue Dragon Teriyaki-marinad (150 ml)
  • ½ st purjolök, strimlad
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • 250g Blue Dragon Äggnudlar
Tillagning
  1. Gör så här:
  2. Marinera ankan i hälften av teriyaki-marinaden i ca 30 minuter, vänd efter halva tiden. Tag upp anklåren ur marinaden och lägg i en ugnssäker form. Tillsätt resten av marinaden och tillaga ca 45-55 minuter i 175°.
  3. Blötlägg nudlarna i hett vatten i 15 minuter, låt dem sedan rinna av. Bryn purjolök och vitlök, tillsätt nudlar och marinaden från ankan (om det behövs så skumma av ankfettet).
  4. Källa: Haugen-Gruppen´s receptbank

Posted in Ankrecept.