kalkonbiff

Asiatiska Kalkonbiffar med Råkost

Print Friendly

kalkonbiff

Asiatiska Kalkonbiffar med Råkost
 
För 4 personer
Ingredienser
  • 500g kalkonfärs från Åke P
  • 1 stort ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk 3%
  • 4 msk hoisinsås från Blue Dragon
  • Ris och extra hoisinsås till servering
  • Till råkosten:
  • 10 cm gurka, 1 st morot, 1 bit rödkål
  • 1 bit vitkål, 1 bit salladskål, 1 liten rödlök
  • färska örter, mynta och koriander
  • 1 tsk krossad vitlök
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk fisksås
  • 1 tsk pressad lime
  • 1 msk hackad chili
Tillagning
  1. Börja med råkosten; Strimla alla grönsaker och hacka örterna grovt. Vispa samman en dressing av vitlök, socker, fisksås, lime och chili. Vänd sedan i de strimlade grönsakerna och örterna. Våt råkosten vila en stund i kylen.
  2. Slå mjölk i en bunke, rör i ströbröd och låt det svälla i 5 minuter. Blanda färsen med ströbröd, hoisin och ägg, smaka av med salt och svartpeppar (provstek lite färs så smaksättningen blir perfekt). Forma 8 fina biffar och stek dessa i en klick smör. Servera biffarna tillsammans med råkost, ris och hoisinsås.

Posted in Kalkonrecept.