fasan_korinter

Fasan med korinter och vitlök

Print Friendly


Fasan med korinter och vitlök
 
Ingredienser
  • - 4 personer –
  • 4 st fasaner 0,5 dl
  • smör eller margarin
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 5 dl fond, hemlagad eller från koncentrat
  • 2,5dl matlagningsgrädde
  • 12 små vitlöksklyftor
  • 1 dl korinter
Tillagning
  1. Tillagning:
  2. Skala och dela vitlöksklyftorna om de är stora, lägg dem i en kastrull och låt de sjuda ca 5 minuter. Slå bort vattnet och låt de rinna av. Fräs smör och mjöl i kastrull, tillsätt fond och grädde. Låt såsen koka i minst 5 minuter och sila den. Slå tillbaka den i kastrullen och tillsätt vitlök och korinter, låt den koka ytterligare några minuter, smaka av med salt och vitpeppar. Smaksätt fasanerna med salt och vitpeppar, pensla dem med lite mild olivolja och stek dem i het ugn. Skär upp fasanen och servera den med såsen och t ex pressad potatis.

Posted in Fasanrecept.