Fylld rådjurssadel

Print Friendly


Fylld rådjurssadel
 
Ingredienser
  • Ingredienser:
  • 8-10 port.
  • 2 172-3 kg sadel
  • 2-3 msk smör
  • (2 dl grädde)
  • Salt och peppar
  • Ca 5 dl vatten eller buljong
  • (4msk vetemjöl)
  • Fyllning:
  • 3-4 msk smör
  • 2 krossade vitlöksklyftor
  • 1 dl persilja eller 2 hg färska champinjoner
  • eller 35 g torkade murklor, kokta och hackade
Tillagning
  1. Tillagning:
  2. Ugnstemperatur 175 grader
  3. Stektid:ca 1½ timme innertemperatur 77 grader
  4. Tag bort de hårda hinnorna på ryggen samt revbenen i slaksidorna. Gnid in sadeln med kryddorna. Gör i ordning fyllningen. Blanda fett med persilja eller vitlök eller fräs svampen i fett. Bred fyllningen på insidan av slaksidorna och rulla ihop dem. Bind om sadeln. Lägg sadeln med ryggsidan uppåt på galler i långpanna. Stek köttet i ugn utan ösning och spädning. Tag upp sadeln och vispa ur pannan med vatten eller buljong. Tillsätt eventuellt grädde. (red av såsen och låt den koka 3-5 minuter) Smaka av. Låt sadeln stå en stund innan den skärs upp. Servera med skyn eller såsen samt kokt, stekt eller friterad potatis, kokta grönsaker, lök, färska eller gratinerade tomater, grönsallad och vinbärsgelé eller någon ättiksinläggning.

Posted in Rådjur/Renrecept.