grillade_ankbrost

Grillade Ankbröst med yoghurtsås, klyftpotatis och rotfrukter

Print Friendly


Grillade Ankbröst med yoghurtsås, klyftpotatis och rotfrukter
 
Ingredienser
  • 600 g ankbröst (i 8 skivor)
  • 1 kg ankbröst
  • 1 kg potatis t ex Asparagus
  • rotfrukter
  • italienska örter (Torrkryddor)
  • Sås:
  • salt
  • svartpeppar
  • 500 g turkisk yoghurt
  • 3 msk flytande honung
  • färsk basilika
  • 1 st lime
  • Marinad:
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 dl soja
  • 1 tsk salt
  • 1 chilifrukt
  • 1 tsk rosmarin (torkad)
  • 1 tsk timjan (torkad)
  • ½ pressad citron
Tillagning
  1. Tillagning:
  2. Marinad: Rensa och finhacka chilifrukten. Blanda alla ingredienserna inkl. pressad citronjuice. Lägg köttet i en bunke och häll över såsen. Marinera i rumstemperatur i cirka 30 minuter.
  3. Grillning: Lägg köttet på grillgallret (skär gärna ett litet rutmönster på svålen och grilla lite extra på den sidan). Köttet är färdigt när kärnan är lätt rosa efter cirka 20-25 minuter. Dela ankbrösten på mitten om du vill vara säker. Låt dem vila i folie i ca 15 minuter och skär sedan upp köttet före servering.
  4. Sås: Blanda ner den turkiska yoghurten med ca 3 matskedar honung. Mixa sedan ner färsk basilika och 1 pressad lime med en stavmixer och smaka av med salt och peppar. Potatis: Sätt ugnen på 250 grader. Skrubba potatisen och avlägsna fula fläckar, men behåll i övrigt skalen. Skär potatisen i klyftor. Skär också rotfrukterna i ungefär lika stora klyftor. Krydda med italienska örter, salt och häll över olivolja. Bred ut potatisen i en långpanna. Sätt den i ugnen och baka klyftorna cirka 30 minuter tills de får fin färg. Rör om då och då.

Posted in Ankrecept, Månadsrecept.