hackebiff

Hackebiff med lök och vaktelägg

Print Friendly


Hakkebiff med lök och vaktelägg
 
Ingredienser
  • - 4 personer –
  • 400g viltfärs
  • 4 st vaktelägg
  • 2 msk skirat smör
  • 2 stora gula lökar
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 st äggvita
  • 1 dl dinkelvete
  • skysås och potatispuré till servering
Tillagning
  1. Gör så här:
  2. Skala och skiva löken tunt. Stek den sedan långsamt i smöret tills den blivit mjuk och fått fin gyllenbrun färg, smaka av med salt och vitpeppar. Koka dinkelgrynen enligt anvisningarna på förpackningen, låt sedan svalna. Blanda viltfärs, äggvita, dinkel samt salt och vitpeppar kraftigt tills det har blivit en jämn och fin färs. Tillsätt crème fraiche och blanda väl. Hetta upp lite olja i ett stekjärn 8 fina biffar ett par minuter på varje sida. Stek vakteläggen försiktigt, salta och peppar. Lägg upp biffarna på varma tallrikar, toppa med löken och avsluta med vaktelägget. Servera tillsammans med potatispuré och skysås.

Posted in Älgrecept.