Kalkonstek

Helstekt kalkonstek

Print Friendly

kalkon

Helstekt kalkonstek
 
Ingredienser
  • - 4 till 6 personer -
  • 1 st ÅkeP kalkonstek
  • 800g rotfrukter, t ex morot, palsternacka och selleri, i fina bitar
  • smör, flingsalt, svartpeppar
  • 2 dl kyckling buljong
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk svart vinbärs gelé
  • 1 tsk balsamicovinäger
Tillagning
  1. Smaksätt köttet med salt och peppar, bryn köttet tillsammans med rotfrukterna i smöret. Lägg rotfrukterna i botten på en ugnsfast form, lägg köttet ovan på och täck med alu-folie. Stick en köttermometer i den tjockaste delen. Stek i ugn, ca 125 grader till innertemp 72 grader, det tar ca 2 timmar. Ta upp köttet och rotfrukterna, slå skyn i en kastrull tillsammans med buljong, soja, vinäger och gelé. Låt det koka upp och smaka av skyn. (Red av med lite mjöl om Du önskar tjockare sås.) Skär kalkonen i fina skivor och servera dessa tillsammans med rotfrukter och sky.

Posted in Kalkonrecept.