Helstekt reninnanlår med syltade kantareller

Print Friendly


Helstekt reninnanlår med syltade kantareller
 
Ingredienser
  • - 4 personer –
  • ca. 600g reninnanlår
  • 3 msk smör
  • 100g kantareller, gärna små
  • 2 msk ättika, Perstorps, 24%
  • 4 msk socker
  • 1 tsk gult senapsfrö
  • 1 st lagerblad
  • 1 st kryddnejlika
  • rödvinssås
  • mandelpotatis
Tillagning
  1. Gör så här:
  2. Lägg kantarellerna i en kastrull, slå i 2 dl vatten och tillsätt 1 nypa salt, sjud svampen i ca. 10 minuter. Sila bort kokvattnet men spara 1 dl till kryddlagen. Lägg kantarellerna i en ren
  3. burk. Koka upp ättika, socker, kokspad och kryddor. Låt koka livligt i några minuter och slå det sedan över svampen, tillslut burken och kyl. Låt gärna kantarellerna mogna några dagar innan servering. Putsa köttet och bryn det i smöret. Krydda med salt, svart och vit peppar. Ställ in köttet i 175° varm ugn, skruva direkt ner till 110°. Stek köttet till en innertemperatur på 58°. Avbryt stekningen, slå in köttet i folie och låt vila i 10 minuter. Skiva köttet och servera det tillsammans med kantareller, rödvinssås och nykokt mandelpotatis.

Posted in Rådjur/Renrecept.