hjortfarsbiffar

Hjortfärsbiffar med lök och ägg

Print Friendly

hjortfarsbiffar

Hjortfärsbiffar med lök och ägg
 
- 4 personer -
Ingredienser
  • 500g hjortfärs från Åke P
  • 1 stort ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk 3%
  • 0,5 dl rostad lök
  • 1 msk smör
  • 2 st silverlökar
  • 4 st vaktelägg
  • broccoli, sky och råstekt potatis till servering
Tillagning
  1. Slå mjölk i en bunke, rör i ströbröd och låt det svälla i 5 minuter. Blanda färsen med ströbröd, lök och ägg, smaka av med salt och svartpeppar (provstek lite färs så smaksättningen blir perfekt). Forma 4 fina biffar och stek dessa i en klick smör. Skiva löken och stek den långsamt i smör tills den blir mjuk nästan lite genomskinlig, smaksätt med flingsalt. Stek vakteläggen. Lägg upp biffarna, skeda på löken, slå på lite sky och avsluta med ett nystekt vaktelägg. Servera tillsammans med broccoli och potatis.

Posted in Hjortrecept.