hjortfile_blomkolscreme

Hjortfilé med blomkålscreme

Print Friendly


Hjortfilé med blomkålscreme och sparrispotatis
 
Ingredienser
  • - 4 personer –
  • 700g hjortfilémedaljonger,
  • 8 st á ca 80g
  • 1 msk färska rosmarinblad
  • 1 msk enbär
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 tsk flingsalt
  • 2 st blomkålshuvud
  • 1 dl grädde
  • 1 dl kokosmjölk
  • olivolja
  • pressad citron
  • mjölk
  • 600g sparrispotatis
  • viltsky
Tillagning
  1. Tillagning:
  2. Ansa blomkålen och koka den mjuk i mjölk. Låt rinna av och puréa i mixer tillsammans med grädde och kokosmjölk. Smaka av med olivolja, citron, salt och peppar. Sparrispotatisen kokas med skalet på, skalas och glaseras i smör med en nypa socker. Kör rosmarin, enbär, salt och svartpeppar i en kryddmixer eller matberedare till en ganska grov kryddblandning. Smaksätt medaljongerna med kryddan, grilla dem och servera tillsammans med sky, crème och potatis.

Posted in Hjortrecept.