hjortrostbiff

Hjortrostbiff med linser och sky

Print Friendly

slide1

Hjortrostbiff med linser och sky
 
Hjortrostbiff med linser och sky 4 personer
Ingredienser
  • 700-800g hjortrostbiff från ÅkeP
  • 6 dl svarta linser
  • 2 nypor babyspenat
  • 1 ask pärl eller cocktailtomater
  • 2 dl tunt skivad schalottenlök
  • Olivolja
  • Steksky
  • Flingsalt och svartpeppar
Tillagning
  1. Koka linserna och låt de rinna av. Krydda köttet med flingsalt och svartpeppar. Bryn det runt om och efterstek i ugn, ca 150 grader i ca 20 minuter, till önskad stekningsgrad. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och lägg i linser, tomater, lök och spenat. Stek allt tills det blivit varmt, smaksätt med flingsalt och svartpeppar. Slå linserna i botten på ett serveringsfat och lägg det skivade köttet ovanpå. Ringla över stekskyn och lite extra olivolja.
  2. Dryckestips Langmeil Hangin Snakes Shiraz Viognier (nr 72056)
  3. Langmeil Hangin Snakes på Systembolaget

Posted in Hjortrecept.