kalkon_jerk

Kalkon Jerk-style

Print Friendly


Kalkon Jerk-style
 
Ingredienser
  • - 4 personer eller 8 på buffé –
  • ca 600g kalkonfilé
  • Marinad:
  • 3 msk apelsinjuice, konsentrat
  • 1 st lime, saft och skal
  • 2 tsk hot sauce, t ex Tabasco
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 tsk kryddpeppar, mald
  • 1 tsk timjan, färsk
  • ½ tsk muskotnöt, mald
  • ½ tsk kanel, mald
Tillagning
  1. Tillagning:
  2. Lägg alla ingredienserna till marinaden i en kastrull, tillsätt 1 dl vatten och låt det koka samman några minuter. När konsistensen blivigt simmig så smaka av med salt och låt det svalna. Lägg kalkonfilén i en påse och slå på marinaden, låt det ligga minst ett par timmar men gärna över natten. Stek sedan kalkonen tillsammans med marinaden i ugn, 120° till en innertemperatur på ca 70°. Låt köttet vila några minuter innan det skärs upp. Denna rätt passar både som varmrätt eller som kallskuret på buffé.

Posted in Kalkonrecept.