kalkonstek

Kalkonlårfilé Rammen-style

Print Friendly

kalkonstek

Kalkonlårfilé Rammen-style
 
- 4 personer –
Ingredienser
  • 700-800g kalkonlårfilé från Åke P
  • flingsalt
  • 1 liter kycklingfond, hemlagad eller från koncentrat
  • grönsaker, t ex sparris, lök, broccoli, morötter, svamp och persiljerot
Tillagning
  1. Hetta upp en stekpanna, strö på flingsalt och stek kalkonen med skinnet ner tills den fått fin färg. Vänd på köttet och ställ in pannan i ugn, 125 grader i ca 25 minuter (tills köttet är genomstekt men inte överstekt). Ansa och skär grönsakerna i fina bitar. Kok dem i omgångar i saltat vatten tills de är klara men fortfarande spänstiga. Skär kalkonen i skivor och servera denna i djupa tallrikar tillsammans med mycket grönsaker och het buljong.

Posted in Kalkonrecept.