Kryddig Tupp med cous-cous och krämig grekyoghurt

Print Friendly

tupp

Kryddig Tupp med cous-cous och krämig grekyoghurt
 
Ingredienser
  • 4 personer
  • 4dl kokt Cous Cous
  • 
1nypa saffran
  • 
2st morötter
  • 
1bit broccoli
  • 
1bit blomkål
  • 
1/3 gurka
1
  • citron
 1st
  • schalottenlök
  • 
1knippe koriander
  • 
1knippe bladpersilja
  • 
½dl vittvin
  • 
4msk italiensk olivolja 

kyckling på bröstbenet
  • 3msk gurkmeja, spiskummin, krossad chili
  • 1dl grekisk yoghurt
  • salt och peppar
Tillagning
  1. Sätt ugnen på 150°. Blanda kryddorna och gnid in kycklingen, bryn den i en panna med smör. Baka klart tills 68°-70 grader och låt vila i 20-30min innan tranchering ”upp skärning”

Couscous
Skölj alla grönsaker väl, hyvla morötterna, blomkålen och broccolin tunt på en mandolin eller med en osthyvel, så behöver de inte förkokas. Skala schalottenlöken och skiva den. Koka cous-cousen enligt förpackningen med saffran och schalottenlök. Dela gurkan på längden skrapa sedan kärnhuset. Skär gurka i båtar. Riv av det yttersta skalet av citronen och pressa sedan ur saften. När cous-cousen svalnat något blandas den med alla grönsakerna, citronskalet, mynta, persilja, vittvin, lite citronsaft och olivolja, smaksätt med salt och peppar.

 

Posted in Kycklingrecept/Tupp, Tupp.