kniv_gaffel

Kryddiga älgköttbullar

Print Friendly


Kryddiga älgköttbullar
 
Ingredienser
  • Ingredienser:
  • 4 port.
  • 500 g köttfärs av älg
  • 2 msk Sharwood´s hot currypasta
  • 3-4 finhackade salladslökar
  • 2ägg
  • 2 msk tomatpuré
  • Salt och peppar
Tillagning
  1. Tillagning:
  2. Smaksätt köttfärsen med salt och peppar efter eget tycke och blanda ner resterande ingredienser. Rulla 18 köttbullar till golfbollstorlek, platta till dem något. Låt färsen vila i kylen i en ½ timme. Stek i omgångar på spisen eller i ugnen, 6-8 minuter på varje sida tills de är gyllenbruna.
  3. Servera med krämig mangodip:
  4. Blanda 2-3 msk valfri sharwood´s mango Chutney, 50 g kesella, 50 g philiadelphiaost samt lite pressad lime. Ett magrare alternativ är att byta ut även philadelphiaosten mot kesella.

Posted in Älgrecept.