kyckling_600_300

Kycklingshawarma med chili, ananas och fisksås

Print Friendly


Kycklingshawarma med chili, ananas och fisksås
 
Ingredienser
  • 3 dl blandade morötter
  • ½ dl plockad koriander
  • ½ dl plockad mynta
  • 10 cm gurka
  • 1 st röd chili
  • 1-2 st salladslök
  • 4 msk socker
  • 8 msk vatten
  • 4 msk fisksås
  • 1 st vitlöks klyfta
  • 1 dl limejuice
  • 1 dl rostade sesamfrö
  • 1 dl rostade fröer, solros, pumpa tex
  • 300 g kycklingfilé
  • kryddblandning- olika pepparsorter-paprika
  • ¼ färsk ananas
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk sesamolja
  • 1 st lime, zest
Tillagning
  1. Sallad – Skala och strimla morötterna tunt, använd en mandolin.
  2. Skala och kärna ur gurkan och träna. Skiva lökarna tunt.
  3. Dressing: Värm vatten med socker i en kastrull tills sockret löst upp sig. Mixa vitlök med fisksås, limejuice och sockerlagen.
  4. Slå lagen över grönsakerna och sila av innan servering
  5. Kyckling: Skala och ta bort roten ananasen och tärna i små kuber, strimla ner chilin och lägg i en bunke med sesamolja, limezesten och olivolja.
  6. Strimla kycklingen och stek i smör och olja med kryddblandningen avsluta med att vända i fröerna och sesamfröna
  7. Blanda köttet med ananasen. Låt stå och dra fram tills servering
  8. Servering:
  9. Bred yoghurten på brödet, lägg på kycklingen och toppa med grönsakerna, mynta och koriander. Rulla ihop och ÄT..

 

Posted in Kycklingrecept, Månadsrecept.