lammstek

Ugnsbakad lammstek till påsk

Print Friendly


Lamm, sparris, spetskål och dill i syrad grädde
 
Ingredienser
  • 4 personer
  • 800g Lammstek
  • 10st timjan kvistar
  • 1st solovitlök
  • 1st spetskålshuvud
  • 10st sparris
  • 2st schalottenlök
  • 8st potatisar, färska kokta
  • 2dl syrad grädde
  • 1 knippe dill
  • smör
  • citronjuice
  • salt & peppar
Tillagning
  1. Beredning:
  2. Lamm: Putsa och stycka lammet enligt anvisningarna, lägg på timjan och bryn i stekpanna med smör och skivad vitlök runt om, baka klart i ugn på 150 grader till 58-60grader i kärntemp. Tag ut och låt vila innan tranchering.
  3. Grönt: Skär ner kålen i strimlor
  4. Rensa sparrisen och skär ner den på skrå i 5cm bitar, skala och hacka löken fint.
  5. Dela potatisen i halvor
  6. Sautera upp kålen i lite smör tillsammans med sparrisen, lägg i potatisen.
  7. Slå på grädden och sjud i 2-3 min, smaka av med salt, peppar och citronjuice
  8. Vänd till sist i grov hackad dill
  9. Tranchera upp köttet och servera med de goda grönsakerna
  10. Våra produkter går att köpa på de flesta livsmedelsbutiker och matkedjor i Sverige.

 

Posted in Lammrecept.