Lammfilé med pepparsås och fänkålspakora

Print Friendly


Lammfilé med pepparsås och fänkålspakora
 
Ingredienser
  • - 4 personer som varmrätt-
  • 2 st lammfiléer
  • 2 dl hoisin sås
  • 1-2 msk svartpeppar, grovmalen
  • 2 st fänkål
  • ca 2 msk vetemjöl
  • ca 1 msk vatten
  • ca 1 msk olja
  • olja till fritering
Tillagning
  1. Tillagning:
  2. Putsa bort senor och hinnor från köttet, smaksätt med salt och svartpeppar. Bryn filéerna hastigt och stek dem klara i ugn, 120 grader, tills önskad stekningsgrad. Slå stekskyn i en kastrull, tillsätt hoisinsås och smaksätt med svartpeppar till lagom styrka. Strimla fänkålen tunt, lägg det i en bunke och tillsätt mjöl, vatten och olja. Blanda så att fänkålen draperas med smet och smaka av med salt och kryddor. Forma små finna bullar och fritera dem i het olja, låt de rinna av och servera sedan lammet med pakoran och pepparsås.

Posted in Lammrecept.