Lammytterfilé i potatisnudlar ”Provencale”

Print Friendly


Lammytterfilé i potatisnudlar "Provencale"
 
Ingredienser
  • - 4 personer –
  • ca 600g lammytterfilé
  • 2 stora bakpotatisar
  • 1 dl olivolja
  • 1 tsk rosmarin,
  • färska blad
  • 1 tsk timjan, färska blad
  • 5 st vitlöksklyftor
  • 500g palsternackor
  • 1 dl vispgrädde
  • lammsky
Tillagning
  1. Tillagning:
  2. Hetta upp oljan till 65°C. Kör olja, rosmarin, timjan och 3 av vitlöks-klyftorna slätt i en mixer och smaka av med salt. Bryn lammfiléerna hastigt, krydda med salt, peppar och pensla på örtolja. Svarva potatisen och snurra den runt filén, bryn först i het olja och sedan i het ugn någon minut. Skala palsternackorna, skär bort stocken och koka i saltat vatten. Hacka 2 vitlöksklyftor, sautera och koka dem i grädden. När palsternackorna är mjuka så mosa dem och tillsätt vitlöksgrädden, vispa samman till ett grovt mos. Servera lamm och mos tillsammans med sky och olja.

Posted in Lammrecept.