kyckling_kajun

Majskyckling ”Cajun style”

Print Friendly


Majskyckling "Cajun style"
 
Ingredienser
  • - 4 personer –
  • 4 st majskycklingbröst med skinn
  • 3 msk Tony Cacher’s cajun kryddmix
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 dl ris, långkornigt
  • 300g hackade grönsaker, t ex paprika, blekselleri och majs
  • 1 st gul lök, finhackad
  • 0,5g saffran
  • 6 dl kycklingfond
  • sambal oelek
Tillagning
  1. Gör så här:
  2. Blanda cajunkrydda och mjöl.
  3. Panera kycklingen (ej skinnsidan) och låt vila en stund. Sautera lök och saffran i en kastrull, tillsätt riset och låt det bli glansigt. Slå på buljongen och koka riset klart. Stek grönsakerna och tillsätt ris och sambal oelek, smaka av med vitlök samt salt & peppar. Stek kycklingen knaprig och servera med riset och en god cajunsås typ Tigersås.

Posted in Kycklingrecept.