Tamfågel

Vårt utbud av tamfågel omfattar kalkon, gås, anka, tuppkyckling, majskyckling samt grillkyckling som samtliga föds upp frigående. De får ett väl sammansatt och noga utprovat vegetabiliskt foder fritt från antibiotikum och coccidiostatika. Slakten sker med väl beprövade arbetsmetoder och rigorösa kontroller. Med en optimal hygienisk standard borgar detta för en hög kvalité på slutprodukten. Samtliga produkter kyls med kalluft vilket ger en förhöjd smak samt minimerar bakteriehalten och ger en längre hållbarhet. Givetvis testas alla djur mot salmonella i enlighet med svensk lagstiftning. Utöver hel fågel har vi även styckningsbitar som bröst och lår vilka är populära bland våra kunder. Slaktvikten är för kalkon 5-8 kg beroende på om det är tupp eller höna, för gås 5 kg, för anka 2,8 kg, för tuppkyckling 3 kg för majskyckling 1,8 kg och för grillkyckling 1 kg. I våra svenska kokböcker finns ett fantastiskt utbud av spännande recept på fågel. Av tradition är fågel en av våra populäraste rätter vid speciella högtider såsom till Jul och Påsk. Vi har dock märkt ett ökat intresse för fågel även till den vanliga helgmiddagen.

Svensk Anka

Söderslättsanka startade 2012 och har idag en uppfödning om ca 2 000 ankor per/år. Rasen är den traditionella pekingankan och Söderslättsanka bedriver ett eget avelsarbete utifrån ett helt svensk material av honor och hannar. Uppfödningen av slaktdjuren sker i rymliga stallar med rikligt med halm och fri tillgång på foder vilket inte innehåller någon antibiotika. Uppfödningstiden är ca 13 veckor och slaktvikten är då ca 2,5 kg.