kniv_gaffel

Orientalisk kalkongryta

Print Friendly


Orientalisk kalkongryta
 
Ingredienser
  • Ingredienser:
  • 1 kg färsk ovanlår av kalkon
  • 2 gula lökar i ringar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 grön paprika i strimlor
  • 1 burk gröna ärtor
  • 1 buljongtärning
  • 1 tsk soja
  • 1 msk vinäger
  • 1 burk ananas i bitar
  • 2 msk vetemjöl
  • smör eller margarin till stekning
  • kryddor t e x basilika och dragon
Tillagning
  1. Tillagning: Krossa vitlöken och bryn den i smör eller margarin med den gula löken. Skär kalkonköttet i mindre bitar. Blanda kalkonköttet med tomater, paprika buljongtärning, soja, vinäger och ananasjuice. Krydda. Koka i 25 minuter. Tillsätt ananas och ärter. Red skyn med vetemjöl.

Posted in Kalkonrecept.