kyckling_pecco

Pecorinofyllda kycklinglår med kronärtscreme

Print Friendly


Pecorinofyllda kycklinglår med kronärtscreme
 
Ingredienser
  • - 4 portioner –
  • 6 st kycklinglårfiléer med skinn
  • 40g riven pecorinoost
  • 30g rucolasallad
  • 1 msk olivolja
  • 12 st bambuspett
  • salladsblad och skott
  • Crème:
  • 4 st inlagda kronärtshjärtan
  • 1 tsk finhackad vitlök
  • 0,5 dl crème fraiche
Tillagning
  1. Tillagning:
  2. Mixa en slät sås av kronärtor, vitlök och crème fraiche i en mixer, smaka av med salt och svartpeppar. Lägg ut kycklinglåren med skinnsidan neråt och torka dem med papper. Salta och peppra lårfiléerna, strö på ost och lägg en nypa rucola mitt på varje bit. Rulla ihop dem och stick2 bambuspett i varje filé, pensla med olivolja. Baka kycklingen i ugn, ca. 180°, tills innertemperaturen är ca. 68°. Snitta de färdiga filéerna på mitten, mellan bambuspetten och servera med crèmen och en liten sallad.

Posted in Kycklingrecept.