pulled_lam_sliders

Pulled lamm-sliders

Print Friendly

pulled_lam_sliders

Pulled lamm-sliders
 
- 4 personer, 8 små sliders -
Ingredienser
  • 800g lammbog från Åke P
  • 1 flaska 961 Libanesisk Pale Ale
  • 1 dl Jack Daniels BBQ-sås
  • salladsgrönsaker
  • majonnäs
  • hamburgerbröd, hembakade eller färdigköpta
Tillagning
  1. Dela bogen i bitar, lägg den i en kastrull, slå på öl och bbq-sås. Smaksätt med svartpeppar och flingsalt. Låt köttet puttra under lock i ugnen, 100 grader i ca 5 timmar tills det är mört och faller sönder. Ta upp köttet och sila skyn. Låt skyn koka samman på spisen tills den får fin konsistens och bra smak. Dra isär köttet, slå på lite sky och montera fina små sliders.

Hamburgerbröd
– ger ca 12 fina små bröd –

25g jäst
25 g smör
2,5 dl mjölk 3%
1 tsk flingsalt
1 msk flytande honung
5,5-6 dl vetemjöl special
1 ägg
0,5 dl sesambröd

Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och rör om. Värm till 37°C. Tillsätt vätskan i bunken och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt mjöl och honung och till sist saltet. Arbeta degen 10 minuter i maskin eller 15 minuter för hand. Låt jäsa 30 minuter.
Knåda degen lätt med resten av mjölet. Platta ut degen och stansa ut bröden. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa ytterligare 30 minuter. Vispa upp ägget med 1 msk vatten och pensla bröden tunt med ägget. Strö på sesamfrön och grädda ca 10 minuter i 200 grader.

Posted in Lammrecept.