Rådjursfilé med senapssås

Print Friendly


Rådjursfilé med senapssås
 
Ingredienser
  • Ingredienser:
  • 4 pers
  • 500 g rådjursfilé
  • Smör
  • Salt och peppar
  • 2 msk fransk senap
  • 2 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 3 dl grädde
  • 1 burk crème fraiche
  • 1 tsk soja
  • ½ tsk dragon
  • 1 dl gratängost
Tillagning
  1. Tillagning:
  2. Bryn filén, salta och peppra. Tag upp köttet och linda in i folie låt det vila i 30 minuter. Gör såsen i pannan. Rör ner senap och späd den med grädde och smula ner buljongtärningen. Koka upp såsen och vispa i crème fraiche krydda eventuellt dragon och smaka av med soja. Skär filén och lägg på gratängfat. Häll såsen över köttet och därefter osten. Gratinera i 250 grader i ca 15 min. Servera ris till rätten.

Posted in Rådjur/Renrecept.