Rådjursrulader med enbärssmör

Print Friendly


Rådjursrulader med enbärssmör
 
Ingredienser
  • Ingredienser:
  • 8 skivor innanlår av rådjur
  • Salt
  • Fyllning:
  • 50 g smör
  • ½ msk riven lök
  • 5 fint krossade enbär
  • 1 kryddmått svartpeppar
  • Stekning
  • 1 msk smör
  • 1 ½ dl vatten
Tillagning
  1. Tillagning:
  2. Rör smöret smidigt och blanda i riven lök, finkrossade enbär och lite svartpeppar. Lägg ut köttskivorna intill varandra och krydda lätt med salt. Fördela enbärssmöret över skivorna. Rulla ihop och fäst varje rulad med en tandpetare. Bryn ruladerna i smör i en stekpanna. Låt dem få gyllenbrun färg runt om och späd med lite vatten. Låt ruladerna småputtra under lock på svag värme tills de känns möra, ca 30 min. lägg upp ruladerna i en form och ta bort tandpetarna. Smaka av skyn väl och häll den över. Koka äppelklyftor, råstekt potatis och ärter är gott till. Ruladerna kan också lagas av älgkött. Ofta säljs viltköttet fruset. Låt det då tina i kylskåpet över en natt så mycket att det går att skära.

Posted in Rådjur/Renrecept.