radjur_ragu

Ragu på rådjur och rödvin

Print Friendly

radjur_ragu

Ragu på rådjur och rödvin
 
6 personer
Ingredienser
  • ca 1,2 kg grytbitar av rådjur från ÅkeP
  • 200g magert rökt sidfläsk
  • 2 st palsternackor
  • 2 små gula lökar
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl kalvbuljong (egen eller från koncentrat)
  • 4 dl rött vin
  • 15 st inlagda syltlökar, avrunna
  • några kvistar timjan och rosmarin
Tillagning
  1. Klyfta löken, strimla fläsket och skär palsternackan i bitar. Hetta upp en rymlig gryta, lägg i fläsket och när det börjat släppa fett så bryn hjortköttet hastigt på hög värme. Tillsätt sedan palsternacka, lök, syltlök och tomatpuré. Låt det bryna ytterligare någon minut under omrörning. Pudra på mjölet, rör om och tillsätt sedan vin och buljong. Låt grytan sjuda sakta under lock i cirka 1,5 timmar. Grytan är klar när köttet är mört och såsen smakar kraftigt och mustigt. Servera med nyslaget potatismos.

Posted in Rådjur/Renrecept.