Ragu på vilt

Print Friendly


Ragu på vilt
 
Ingredienser
  • Ingredienser:
  • 600 g älg- eller rådjursbog
  • 1 gul lök
  • 1 bit rotselleri
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • Ca 4 dl buljong
  • 1-11/2 tsk salt
  • 1 krmt vit eller svartpeppar
  • 1 tsk timjan
  • ½ -1 dl grädde
Tillagning
  1. Tillagning:
  2. Skär köttet i ca 2 cm stora tärningar. Skala och hacka löken. Ansa sellerin och skär den i små tärningar. Bryn köttet i smör tillsammans med löken, lägg i sellerin och låt den fräsa med någon min. Strö över mjölet och späd med buljongen under omrörning. Krydda med salt, peppar och stött timjan. Låt ragun småkoka under lock tills köttet är alldeles mört ca 45 min. Runda av smaken med lite grädde och smaksätt ytterliggare om det behövs.
  3. Servera viltragun med kokt ris eller kokt potatis och gärna en frisk råkostsallad.

Posted in Rådjur/Renrecept.