harsadel

Renfilé med svamprisotto och kryddkrutonger

Print Friendly


Renfilé med svamprisotto och kryddkrutonger
 
Vintips : 6470, 2214, 2811
Ingredienser
  • - 4 personer –
  • 600-800g Renfilé
  • 360g arborioris
  • 200g svamp
  • 50g schalottenlök, hackad
  • 50g parmesan
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 skivor landgångsbröd
  • Till kryddolja:
  • olja
  • 25g ruccola
  • 3g wasabipulver
  • 5g flingsalt
  • 1 dl majs eller rapsolja
Tillagning
  1. Tillagning:
  2. Börja med att hetta upp oljan till 65°C. Kör de andra oljeingredienserna i en mixerkanna, tillsätt den varma oljan och mixa allt slätt och grönt. Koka riset i kort om vatten och eventuellt någon god buljong. När riset börjar kännas färdigt så övergå till grädde, tillsätt riven parmesan och smörstekt schalottenlök och svamp. Koka samman till en krämig risotto, smaka av med salt och svartpeppar. Skär landgångsbröden i långa stavar, pensla på kryddoljan och rosta brödstavarna till knapriga krutonger. Bryn renfilén och stek den sedan på försiktig värme i ugnen (Se stektemperaturer). Arrangera allt på fat eller tallrikar.

Posted in Rådjur/Renrecept.