Rostat lamm med rosmarin och vitlök

Rostat lamm med rosmarin och vitlök

Print Friendly

Rostat lamm med rosmarin och vitlök

Rostat lamm med rosmarin och vitlök
 
Ingredienser
  • 6-8 personer
  • 2,5-3 kg lammstek med ben
  • 0,5 dl grovhackade färska rosmarinblad
  • 0,5 dl färska dragonblad
  • 3 msk grovhackad vitlök
  • 2 msk grovkornig dijonsenap
  • 1 msk farinsocker
  • 1 msk vinäger
  • 1 dl olivolja
Tillagning
  1. Vispa samman rosmarin, vitlök, senap, socker, vinäger och olja. Putsa lammsteken och skär små snitt i köttet. Massera in kryddblandningen i köttet och smaksätt med salt och svartpeppar. Lägg köttet i en ugnsfast form, täck noga med aluminiumfolie och stek i ugn 220 grader i 1 timme. Sänk värmen till 160 grader, ta bort folien och stek ytterligare i 20-30 minuter tills köttet fått fin färg och är stekt till önskad stekningsgrad.

 

Posted in Lammrecept.