skinka

Senapsgrilljering till julig vildsvinsskinka

Print Friendly
Senapsgrilljering till julig vildsvins-skinka
 
Ingredienser
  • 1 st ägg
  • 3 msk honung
  • 4 msk senapspulver, t ex Colman’s
  • 1,5 dl ströbröd
  • 2 msk korvsenap
  • 1 msk majsstärkelse, t ex Maizena
Tillagning
  1. Blanda senapspulver med ägg, senap, honung och ströbröd. Blanda till en slät smet, låt det vila i 10 minuter. Ta bort nätet kring skinkan och torka dem med hushållspapper. Pudra på majsstärkelse där griljeringen skall fästa. Bred på senapssmeten så att den täcker övre halvan. Tryck till ordentligt så grilljeringen fäster ordentligt. Strö på lite ströbröd och griljera i ugn, 200 grader i ca 10-15 minuter. Skinkan är klar när den är gyllenbrun.
Posted in Vildsvinsrecept, Vildsvinsskinka.