Strutsmedaljong/filé med Ärtsås

Print Friendly


Strutsmedaljong/filé med Ärtsås
 
Ingredienser
  • - 4 personer –
  • 600-800g strutsmedaljong/filé
  • salt
  • peppar
  • 0,8-1,0kg potatis
  • Sås: Grön ärtsås
  • 100g gröna ärtor, frysta
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 st vitlöksklyfta, hackad
  • 1 tsk pressad lime
  • socker
Tillagning
  1. Tillagning:
  2. Sätt ugnen på 180°C. Salta och peppra strutsfiléerna. Skala och grovriv potatis. Lägg i vatten. Häll bort vattnet och låt rinna av. Hetta upp matfett i stekpanna på medelhög värme. Stek filéerna 2-3 min på var sida. Lägg över i ugnsfast form och sätt i ugn i ca 5-10 min rekommenderad inntertemperatur är 63 grader. Ta sedan ut och låt köttet vila i ca 10min.Rösti: Hetta upp matfett i stekpanna. Platta ut en kaka potatis i pannan och stek den knaprig och gyllenbrun. Vänd.
  3. Sås:
  4. Lägg de frysta ärtorna i kokande vatten, låt de sjuda i 2 minuter och låt de sedan rinna av. När ärtorna svalnat så lägg dem i en mixer/matberedare tillsammans med crème fraiche, vitlök och lime, kör till en slät smet och smaka av med salt, peppar och en nypa socker.

Posted in Strutsrecept.