kyckling_apelsin

Vårkyckling med apelsinbulgur och dadelvims

Print Friendly


Vårkyckling med apelsinbulgur och dadelvims
 
Ingredienser
  • - 4 personer –
  • 4 st vårkycklingar
  • 200g bulgurvete
  • 3 msk koncentrerad apelsinjuice
  • 100g ruccolasallad
  • 2 st apelsiner, filéer och rivet skal
  • 80g färska dadlar
Tillagning
  1. Gör så här:
  2. Salta, peppra och bind upp kycklingarna. Bryn och efterstek dem på låg värme. Koka bulguren i rikligt med vatten ca 10 minuter, låt sedan rinna av under press i 10 minuter. Hetta upp ett par matskedar olja tillsammans med apelsinskal och juice, tillsätt bulguren och smaka av med salt och svartpeppar. Kärna ur och strimla dadlarna, blanda dem med ruccola och apelsinfiléer, smaka av med olivolja, flingsalt och peppar. Presentera kycklingen med bulgur och salladsvims.

Posted in Kycklingrecept.