Vildand med svampcanneloni

Print Friendly


Vildand med svampcanneloni
 
Ingredienser
  • - 4 personer –
  • 600g (4 st) vildandbröst
  • 100g riven parmesanost
  • 12 st cannelonirör
  • 1 stor palsternacka
  • 1 stor gul lök
  • 150g champinjoner
  • 150g shiitake
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl mjölk, 3%
  • smör, flingsalt och nymald svartpeppar
Tillagning
  1. Tillagning:
  2. Skala och hacka lök och palsternacka, ansa och hacka svampen grovt. Fräs grönsaker och svamp på medelhög värme i 5 minuter, tillsätt grädde och låt koka 1 minut, tag sedan åt sidan. Blanda i hälften av osten, smaka av med salt och peppar. Låt svalna och fyll sedan cannelonirören med svampröran. Smörj en ugnsfast form och lägg i cannelonin, formen skall vara precis så stor att rören ligger tajt. Slå på vätskan från svampen, mjölken och strö på resten av osten. Baka cannelonin mitt i ugnen, 175°, ca. 20-25 minuter. Putsa vildanden. Hetta upp en klick smör i en stekpanna. Salta och peppra andbrösten, bryn i pannan så de får fi n färg och lite nötig smak av smöret. Slå in köttet i folie och låt vila en stund innan servering. Servera vildandsbrösten tillsammans med cannelonin, garnera gärna med spröda salladsblad och skott.

Posted in Vildandsreccept.